Dünya genelini etkileyen koronavirüs nedeniyle yüz milyonlarca insanın eve kapanması ile artan internet ve mobil cihaz kullanımı, uygulama pazarına yaradı. Koronavirüs salgınının damga vurduğu bu yılın ilk çeyreğinde kullanıcıların mobil uygulamalar için harcadığı tutar ve zamanda rekor kırıldı.
Küresel ölçekte mobil uygulama ve oyun istatistiklerini tutan araştırma kuruluşu App Annie, uygulama pazarına ilişkin 2020 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı. Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre bu yılın ilk 3 ayında mobil uygulamalara harcanan toplam tutar 23.4 milyar dolar (yaklaşık 157 milyar TL) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Küresel ölçekte uygulama mağazalarında harcanan para
23.4 milyar dolarlık rakamın, 16.7 milyar doları mobil oyunlara harcanırken, toplam 23.4 milyar dolarlık harcamanın 15 milyar doları iOS platformunun mobil uygulama mağazası App Store’dan, 8.3 milyar doları ise Android uygulama mağazası Google Play’den geldi.
Dünya genelinde mağasına göre uygulama indirme sayıları
Yıllık bazda mobil uygulama indirme sayıları Google Play’de yüzde 5 artarak 22.5 milyara, App Store’da ise yüzde 15 artışla 9 milyarın üzerine çıktı.
ÇİN VE İTALYA'DA YÜZDE 30 ARTTI
Mobil uygulama ve oyun indirme sayılarındaki bu artış, tüketicilerin uygulamalarda geçirdiği sürelere de yansıdı. Salgın 2020'nin ilk çeyreğinde genişledikçe, mobilde harcanan günlük zaman tüm dünyada yükselişe geçti.
Mobil oyun ve uygulamalarda haftalık ortalama geçirilen süre
App Annie'nin ilk çeyrek analizine göre küresel ölçekte oyun dahil mobil uygulamalarda geçirilen haftalık ortalama süre yıllık olarak yüzde 20 büyüdü.
Koronavirüsten ilk etkilenen ülke olan Çin’de mobil uygulamalarda geçirilen günlük ortalama süre 2019 yılı sonuna göre yüzde 30 artışla 5 saate kadar çıktı.
Oyun dışındaki uygulamlarda geçirilen süre nasıl değişti? (ABD, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere)